Снимка: dryanovo.bgВ Дряново разбраха какво означава в днешно време кметът ти

...
Снимка: dryanovo.bgВ Дряново разбраха какво означава в днешно време кметът ти
Коментари Харесай

За истината: Дряново си няма кмет от ГЕРБ и не получи пари за инфраструктура

Снимка: dryanovo.bg

В Дряново схванаха какво значи в днешно време кметът ти да не е от ГЕРБ.

Община Дряново единствена от четирите общини в област Габрово няма да получи и лев от отпуснатите с държавно разпореждане 13.8 млн. лева за инфраструктурни обекти в региона. Лишаването на общината от финансиране не е тъй като в Дряново нямат подготвени планове, които чакат пари. Просто кметът на общината е от Българска социалистическа партия, до момента в който останалите му сътрудници идват от вярната партия.

На 9 декември т.г. от Областна администрация Габрово бе публикувана информация, че държавното управление отпуска 13.8 млн. лева за инфраструктурни обекти в общините Габрово, Севлиево и Трявна.

Най-много, 8.3 млн. лева се дават на община Севлиево. Част от парите (3.9 млн. лева.от бюджета на Министерството на районното развиване и благостройство) са за финансиране на източния тръбопровод, който зарежда севлиевски села. Всъщност водопроводът от години не съумява да зареди живеещите в селата, тъй като над 90% от водата, която постъпва в него изтича. Проблемът е най-малко от петнайсет години, само че с всяка последваща става все по-тежък. Тази година обстановката стигна до такава степен, че цели села получаваха вода единствено от водоноски. Сегашната благотворителност на държавното управление е втори транш за замяна на амортизиралото оборудване, откакто преди два месеца бяха отпуснати 6.4 млн. за същото.

Още съвсем 4.5 млн. лева получава Севлиево за ремонт на улици в града и построяването на велоалея в крайградската зона.

Габрово също получава пари за водоснабдяване на села в общината (4.2 млн. лева.) и още 320 хиляди лева за улични поправки.

За създаване на подпорна стена в региона на пазара на Трявна се отпускат 800 хиляди лева

С това си решение  Министерски съвет зачерта Дряново от картата на област Габрово , коментира кметът на Дряново Трифон Панчев (БСП). Той не скри, че е отчаян от метода на Кабинета при разпределянето на парите за инфраструктура, само че сподели, че за това има пояснение и то е политическо. „ Имаме подготвени планове за общо към 3 млн. лева с Данък добавена стойност. Най-належащите са за реорганизация на четири водопровода в селата Гостилица, Царева морава, Чуково и Крънч. Отделно имаме заричане, че ще получим финансиране за ремонт на две улици в града, които са в окаяно положение, както и за площада. Все неща, които не са за кмета на общината, а за нейните поданици “, сподели Панчев пред „ За истината “.

„ Все си мислех, че най-малко за водопроводите ще провиснал пари, тъй като хората с месеци нямат вода “, прибавя той.

А на въпроса по какъв начин си изяснява отрязването на общината от финансиране, даже не се замисля: „ Избран съм от Българска социалистическа партия, а тази година бях определен в управлението на партията (Панчев е член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия б.ред.). Това изяснява всичко “.

Кметовете на Габрово и Севлиево са издигнати от ГЕРБ, а кметът на Севлиево е ръководител на общинската конструкция на партията. В Трявна кметът от листата на съдружния сътрудник в Кабинета Борисов-3 Вътрешна македонска революционна организация.

„ За истината “ изпрати въпроси до Министерски съвет, които имат за цел да осветлят метода, по който са разпределени парите за инфраструктура в област Габрово. До публикуването на този текст отговор няма.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР